fbpx
Arduino

Arduino Star Otto

Arduino Star serisi, ST mikro elektroniğin üretmiş olduğu işlemciler ile çalışır. Bu serinin ilk modeli Otto’dur. Otto, STM32F469 işlemcisi; WİFİ için kullanılan ve ESP8266 modelini üzerinde birlikte barındıran modelin adıdır. Bunun dışında bir micro-SD yuvası, LCD ses ve kamera bağlanabilen bir konektör, bir kulaklık ve mikrofon çıkışı vardır ve üzerinde USB kullanmaya imkan veren bir alt yapıya da sahiptir.

Star serisinin ismi (STMicroelectronics-ARduino)’dan gelmektedir.

Yeni Arduino Star serisinin Otto modeli, ST Mikro Elektronik firması ile işbirliği içinde geliştirilen ilk Arduino panosudur.

Star serisinin üzerindeki STM32F469 işlemcisi sayesinde DSI display arayüzünü kullanmaya imkan verir. Bu da kullanıcılara yüksek grafik perfomansı sağlar.

Bu board aynı zamanda  ESP8266 modülü aracılığıyla wifi ağlarına da bağlanmaya imkan verir. Bu sayede de kullanıcıların yaratıcı görsel ve işitsel aktivitelerini yaratmasına kapı aralar.

STM32F469 mikro işlemcisi ARM Cortex’dir. M4 işlemci mimarisi üzerinedir. Üzerinde 2 MG flash bellek vardır. 384 kilobayt SRAM bulundurur, 180 Mhz saat hızında çalışır ve çalışma voltajı 3.3 volttur.

Arduino Mega ve DUE modelindeki gibi aynı pin dizaynına sahiptir. Birçok shield için uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır.

Bu bord üzerinde 70 tane giriş çıkış (I/O) bacağı vardır. İlk 14 pin(D0…D13) PWM çıkışı içindir. Sırasıyla diğerleri 14 ADC(A0…A13), 2 DAC(DAC0, DAC1), 4UARTs(D0-D1, D14-D15, D16-D17, D18-D19) ve 1xI2C şeklindedir.

Dahası; Arduino Star serisinin Otto modeli, birkaç çevre birimlerini de üzerinde barındırır. Örnek verecek olursak; ICSP başlığı (programlanabilir kit), kamera ses ve görüntü için bir bağlantı, USB bağlamak için bir birim, bir adet adaptör girişi, bir adet kulaklık ve hoparlör çıkışı ve bir de stereo mikrofon çıkışı vardır.

Bu board’a yazılım yüklemek için Arduino IDE 1.8.x yazılımına gereksinim vardır. Bu yazılımı Board Manager üzerinden kullanım kılavuzunu üzerinde Arduino STM32F4 Boards şeklinde arayabilirsiniz. Bu board’da B türü MicroUSB kullanılmaktadır. Bu konnektöre yeni nesil mobil aygıtlarda da sıkça rastlanmaktadır.

Eğer bu board’un yazılımı kilitlenirse yazılım yeniden yüklenemez. Böylesi bir durumda kurtarma kılavuzundaki adımlar denenmelidir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu