fbpx
Haber

Korsan Film Düzenlemesinin Detayları Belli Oluyor

Geçtiğimiz günlerde korsan film izleyenlere internet yavaşlatma cezası geleceğiyle ilgili konuşulan yasanın detayları görünmeye başladı. Nasıl olacak?

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısında yapılacak düzenlemenin detayları belli oldu.

“Korsan film izleyenlere ceza” diye lanse edilmişti

Yasayla ilgili düzenleme ilk konuşulduğunda korsan film izleyenlerin internet yavaşlatma cezası alacağı şeklinde lanse edilmişti. Fakat detaylar ortaya çıkınca konunun biraz daha farklı olduğu görüldü.

Zaten korsan film izleyen herkesin tespit edilerek internet hızının yavaşlatılması gibi bir uygulama teknik olarak çok zor bir durum.

Korsan film yükleyen ve paylaşanlara ceza var

Yasada yapılacak düzenlemenin, korsan fildm veya dizileri belli platformlarda paylaşarak yayılmasını sağlayanlara yönelik olduğu ortaya çıktı. Yani izleyenler değil, yükleyen ve yayanlarla ilgili bir yaptırım söz konusu olacak.

İnternet yavaşlatma cezası bazı sitelerin kapatılması ve söz konusu kullanıcının internet hızının 6 aya kadar yavaşlatılmasını da içerecek. Düzenlemenin genel hatları bu şekilde olacak. Bakalım detaylarında neler yer alacak.

Seydi ŞAHİN

Sosyal medya danışmanı, yazılım meraklısı...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu