fbpx
Haber

İnternet Kullanımına Dair Yeni Kurallar Resmi Gazetede Yayınlandı

BTK, ticari amaçla toplu internet kullanım sağlayıcılarının yükümlülüklerini düzenleyen yönetmelikte değişikliğe gitti. Neler değişti?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, internet toplu kullanım sağlayıcılarının sorumluluklarını düzenleyen yönetmelikte önemli değişiklikler yaptı.

İnternet sağlayıcılarının erişim kayıtlarını 2 yıl saklamasını içeren düzenlemede 12 ve 15 yaşa altı kulalnıcılar için de özel şartlar var.

Resmi gazetenin bugünkü sayısında yer alan yönetmelik değişikliğine göre artık konusu suç oluşturabilecek içeriğe erişimi önleyici tedbirler arttırılıyor. Düzenleme, ticari amaçlı internet toplu kullanım sağlayıcılarını kapsıyor.

İnternet Kafelere ve Halka Açık Erişime Düzenleme

Daha önceden internet kafe gibi halka açık internet kullanımına olanak sağlayan işletmeleri ilgilendiren bazı yönetmelikler mevcuttu. Fakat hiçbir zaman bu kurallar sağlıklı bir şekilde hayata geçirilemedi. Yeni düzenleme kuralları yeniden belirlerken uygulanması konusunda da bazı yenilikler getiriyor.

Artık 12 yaşından küçükler yanlarında veli yada vasileri olmadan internet kafeye giremeyecek. 15 yaşından küçükler ise saat 20:00’dan sonra veli yada vasileri olmadan internet kafede kalamayacaklar.

Bu düzenlemenin normal kafelerde sağlanan internet erişimlerini kapsayıp kapsamadığı ise net olarak belirtilmiş değil. Bunun yanı sıra kamuya açık alanlarda internet erişimi sağlayan işletmelerin SMS ile kullanıcıyı tanımaya yönelik yeni bir sisteme geçeceği belirtiliyor. Bu da özellikle büyük şehirlerde alışveriş merkezleri veya kafeler tarafından sağlanan internet erişimi için belirleyici bir faktör olabilir.

Seydi ŞAHİN

Sosyal medya danışmanı, yazılım meraklısı...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu