fbpx
Haber

Google Haritalara Tekerlekli Sandalye Özelliği

Tekerlekli sandalye kullanıcıları için önemli bir özelliği devreye sokan Google, engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Google Haritalar, harika bir özelliği devreye aldı. Artık tekerlekli sandalye kullanıcıları gitmek istedikleri yerin tekerlekli sandalye kullanımına uygun olup olmadığını görebilecek.

Aralık ayından beri belli bölgelerde deneme aşamasında olan özellik artık isteyen herkes için kullanımda. 7 milyondan fazla noktayı tespit edip sisteme ekleyen Google, halen bu konuda veri toplamaya ve sistemi geliştirmeye devam ediyor.

Tekerlekli sandalye erişim bilgileri şu an sadece Android uygulamasında görülebiliyor. Yakın zamanda iOS için de yayınlanması bekleniyor.

Söz konusu hizmete siz de katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Google Haritalar uygulamasında “Hakkında” bölümüne girip “Değişiklik Öner” diyerek alt kısımda o yerin tekerlekli sandalyeye uyumlu olduğunu belirtebilirsiniz. Böylece gönderdiğiniz bilgi incelenerek sisteme eklenir ve sistemin geliştirilmesini hızlandırmış olursunuz.

Seydi ŞAHİN

Sosyal medya danışmanı, yazılım meraklısı...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu