fbpx
Teknoloji Haberleri

Google Drive, Tüm Bilgisayarınızı Yedekleyecek

Google Drive, önümüzdeki dönemde sadece belirlenen dosya ve klasörleri değil tüm bilgisayarınızı yedekleyebilecek.

Dünyanın en popüler bulut depolama uygulaması Google Drive, çığır açacak bazı yeniliklere hazırlanıyor. Hali hazırda kullanıcıların birçok ihtiyacına karşılık vererek tercih sebebi olan Google Drive’ın, yakın zamanda tüm bilgisayarınızı yedekleyecek özelliklere kavuşacağı ortaya çıktı.

28 Haziran itibariyle güncellenecek olan yeni Google Drive neler getirecek?

Yapılacak iyileştirmelerin bireysel kullanıcılara yönelik olduğunun altını çizen yetkililer, herkesi memnun edecek periyodik yedekleme özelliğinin geliştirildiğini ifade ediyor. Yani belirlediğiniz klasör ve uygulamalar Google Drive’a sürekli olarak yedeklenecek. Böylece bilgisayarınızın başına bir şey gelse bile bu verilerin güvenliğinden emin olabileceksiniz.

Söz konusu klasör ve uygulamalar içerisinde bilgisayarınızda sürekli olarak kullandığınız Masaüstü klasörü de dahil. Yani siz bilgisayarınızı her gün değiştirseniz de yedekleriniz aynı şekilde Google Drive’da bulunacak.

Google Geç mi Kaldı?

Açıkçası bu özelliğin Microsoft’un One Drive depolama sistemiyle tüm Windows 10 kullanıcıları için bilgisayarları arasında sürekli veri senkronizasyonu adına hali hazırda kullanılıyor olması, Google’ın bu konuda biraz geç kaldığını gösteriyor. Şahsen ben hali hazırda dizüstü bilgisayarım ve masaüstü bilgisayarımın sürekli olarak eşitlenmesini One Drive ile sağlayabiliyorum. Ek olarak bu sayede bilgisayarlarımdaki tüm verilerimin One Drive’a yedeklenmesini sağlıyorum. Android uygulamasıyla telefonumu da bu olaya dahil ederek Google Drive’a geleceği söylenen bu özelliği hali hazırda One Drive ile kullanmış oluyorum.

Tabi verdiğim bu örnekte Windows işletim sisteminin ve One Drive’ın Microsoft tarafından geliştirilmesi sebebiyle entegre çalışmasının da katkısı büyük. Bakalım Google Drive bu konuda rakiplerinin önüne geçebilecek mi…

Seydi ŞAHİN

Sosyal medya danışmanı, yazılım meraklısı...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu