fbpx
Haber

Adıyaman Kodluyor Projesi Semineri Yapıldı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü(AdıyamanMEM) tarafından başlatılan “Adıyaman Kodluyor” adlı proje kapsamında öğrencilere eğitim verecek olan 40 Bilişim Öğretmenine seminer verildi.

Yeşilyurt Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Mevlana Ortaokulunun pilot okullar olduğu projede ikinci aşamaya geçildi. Adıyaman’da bulunan bütün okullarda uygulanması düşünülen proje için 40 Bilişim Öğretmeni seminerin olduğu Yeşilyurt M.T.A.L.’de hazır bulundu.

Yeşilyurt Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Öğretmeni Orhan Güneş, projeye katılan öğretmenlere sunum eşliğinde seminer verdi.

Altınşehir Anadolu Lisesi Bilişim Öğretmeni Ruşen Şahin de bir sunum yaptı. Sunumda arduino hakkında genel bilgiler verdikten sonra arduino ile ilgili projeler gösterdi.

Yavuz Selim Ortaokulu Bilişim Öğretmeni Mustafa Göksü ise oyuın programlama hakkında bilgi verdi. Unity platformu ile yapılabilecek oyunlardan bahsetti.

Seminere katılan Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise yaptığı açılış konuşmasında, projenin il genelinde yaygınlaştırılması ve Bakanlığa model olmasını planladıklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, dünyada çok gerisinde kalan ülkemizin kodlama konusunda bir atlayış gerçekleştirmek istediklerini belirterek, “Bir ay önce pilot uygulamasına başladık. 40 bilişim öğretmeniyle bir araya geldik. İnşallah ikinci dönemde 40 okulda öğrencilerimize kodlama ile ilgili eğitimlere başlamış olacağız. Hedef kitlemiz olan bin öğrencinin önümüzdeki yıl kodlamayı öğrenmiş, analiz sınıflarını geçmiş olacak ve oyun yazma ile ilgili program yazmaya başlayacaklar. Robotik sınıflar oluşturacağız. Robotlar hareket etmeye başladığında gözlerinde mutluluk olacak. Önümüzdeki yıl robot şenliği ve bilim şenliği olacak. Nereye kadar gider bilmiyoruz ama Adıyaman’ı iyi yerlere gidecek. Türkiye’nin teknolojik olarak niye geri kaldığını düşünmenin bir anlamı yok. Bir yerlerden başlanması lazım. Öğrencilerimiz 3-4 ay sonra oyunları yazmaya başlayacaklar. Yıllardır bize oynattıkları oyunları yazmanın ne kadar basit olduğunu anlayacaklar. Amaç ufuklarını açmak. Aralarından çıkacak yetenekli çocukların ülkeye faydalı olduğunu görmek bizleri çok mutlu edecektir. Siber güvenlik çok önemlidir. Savaşlar artık toplu tüfekle olmuyor. Savaşlar bilgisayarlarla, tohum genetikleriyle oluyor. Bu projeye büyük önem veriyorum. Hedefimizde ulaşabildiğimiz herkes var. Kodlamanın haricinde animasyon merkezi kurmak istiyoruz. Teknolojinin ucu bucağı yoksa bizimde gidebileceğimiz yerin ucu bucağı yoktur. Biz ne kadar öğrencilerimizi seversek, onların önemli olduğunu hissettirebilirsek nereye kadar gidebileceklerini hayal bile edemeyiz” dedi.

Seminer ortak müfredat çalışmalarının yapılması ile tamamlandı. Ortak müfredat için ortaokul ve lise öğretmenleri ayrı birer toplantı yaparak karar vardılar. İleri bir tarihte tekrar toplanmak üzere toplantıya son verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu